Składniki:
250 gram kolorowego makaronu świderki
250 gram szynki
1 słoik marynowanych pieczarek Ole!
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
0,5 puszki groszku konserwowego
0,5 puszki fasoli białej
Pęczek szczypioru
5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
250 gram szynki
1 słoik marynowanych pieczarek Ole!
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
0,5 puszki groszku konserwowego
0,5 puszki fasoli białej
Pęczek szczypioru
5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki odsączamy z zalewy, kroimy w plasterki, szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę, groszek oraz fasolę odsączamy z zalewy. Szczypiorek drobno siekamy, wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz