expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 12 lipca 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne.

Składniki:
1 torebka ryżu długo ziarnistego
1 puszka tuńczyka sosie własnym
1 żółta papryka
mała puszka groszku zielonego Bonduelle
pół pęczka szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Groszek oraz tuńczyka odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz