Składniki:
1 torebka ryżu długo ziarnistego
1 puszka tuńczyka sosie własnym
1 żółta papryka
mała puszka groszku zielonego Bonduelle
pół pęczka szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
1 puszka tuńczyka sosie własnym
1 żółta papryka
mała puszka groszku zielonego Bonduelle
pół pęczka szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Groszek oraz tuńczyka odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz