expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 lipca 2016

Surówka z kalarepki

Uwielbiam kalarepkę pod każdą postacią, tym razem postanowiłam przyrządzić bardzo smaczną surówkę z dodatkiem marchewki i ogórków małosolnych. Polecam ją jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Składniki:
1 kalarepka
2 młode marchewki
2 ogórki małosolne
pół pęczka kopru
2-3 łyżki oleju lnianego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kalarepkę i marchewki obieramy, razem z ogórkami małosolnymi ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam w robocie wielofunkcyjnym. Umyty koperek drobno siekamy, wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej lniany, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę przed podaniem lekko schładzamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz