expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 18 sierpnia 2015

Surówka z młodej kapusty

  • Bardzo smaczna i lekka surówka do obiadu z młodej kapusty. Idealna do obiadu.





  • Składniki:
  • 0,5 główki kapusty młodej

    2 marchewki

    pęczek kopru

    sól,pieprz

    cukier

    sok z cytryny

    olej
  • Sposób przygotowania:
  • Kapustę szatkujemy szatkownikiem lub kroimy nożem, lekko nasalamy i odstawiamy na 10 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,dodajemy olej, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem, cukrem ewentualnie solą. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.

2 komentarze: