- Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość.
-
Składniki:
- 1,5-2 kilogramy małej cebulki
Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
0,5 szklanki cukru
3 łyżki soli
1 łyżka gorczycy - Sposób przygotowania:
- Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku, zagotowujemy, dodajemy obrane cebulki. Gotujemy przez 2-3 minuty. Cebulki wyjmujemy za pomocą sitka, przekładamy do słoików, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut.
-
Piekne wykonanie cebulek :)
OdpowiedzUsuńJeśli chodzi o przetwory to polecam zawsze przejrzeć tą stronę z przyborami stworznymi specjalnie na takie przedsięwziecia :>
https://www.ranohome.pl/produkty-potrzebne-do-przetworow-c-234_248.html
Czego dusza zapragnie do ich zrobienia. Dżemy i konfitury etc :)
Dziękuję:)
UsuńOferta jest mi znana, już raz korzystałam z waszego sklepu:)