- Pyszna i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z warzywami. Polecam ja do obiadu, jest szybka do przygotowania.
-
Składniki:
- mała kapusta pekińska
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
pęczek rzodkiewek
2 ogórki zielone
pęczek szczypiorku
5 łyżek oleju
sok z cytryny
sól,pieprz
cukier - Sposób przygotowania:
- Umytą kapustę pekińską drobno kroimy, umyte i oczyszczone papryki kroimy w cienki paski. Ogórki obieramy, rzodkiewki myjemy i kroimy w pół plastry. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy . Wszystkie składniki przekładamy do miski , skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz