expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 1 listopada 2015

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Bardzo smaczna i prosta surówka do obiadu lub do grilla.





Składniki:
pół kapusty pekińskiej 

1 papryka czerwona

3 ogórki gruntowe

1 marchewka

kilka pomidorów koktajlowych

pół pęczka szczypioru

olej 

sól,pieprz

sok z cytryny

cukier

zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy w ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy.
Surówkę najlepiej przyrządzić godzinę przed podaniem aby składniki surówki się przegryzły.



Grzyby i warzywa jesienne. 2015

3 komentarze: