expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 25 listopada 2015

Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem

Roladki mają niezwykły smak i aromat, suszona żurawina doskonale się komponuje z oscypkiem. Uwielbiam łączyć mięsa z owocami, uważam że jest to doskonałe połączenie smaków.


Składniki:
1 pierś z indyka 
1 serek typu oscypek 
100 gram suszonej żurawiny
przyprawa do indyka
sól, pieprz
jajko 
bułka tarta
olej do smażenia
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta układamy paski oscypka i suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron.

Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz