expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 21 listopada 2016

Blok czekoladowy

W czasach mojego dzieciństwa bardzo często razem z mamą przyrządzałam taki blok czekoladowy, zawsze z herbatnikami lub biszkoptami. Tym razem dodałam do niego płatki kukurydziane pełnoziarniste Lubella oraz bakalie. Nie wiem jak Wy ale ja mam do niego ogromną słabość.


Składniki:
250 gram masła
0,5 szklanki wody
1 szklanka cukru
4 łyżki kakao 
400 gram mleka w proszku
120 gram płatków Corn Flakes pełnoziarnistych Lubella
50 gram suszonej żurawiny
50 gram rodzynek
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier oraz kakao, zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia. Do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Dodajemy płatki kukurydziane, rodzynki oraz suszoną żurawinę, wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy, wstawiamy do lodówki. Blok kroimy schłodzony.


2 komentarze:

  1. Mam słabość do tego ciasta ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/

    OdpowiedzUsuń