expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 24 listopada 2015

Sałatka meksykańska

Pyszna i szybka sałatka o lekko pikantnym smaku, doskonale się sprawdza na uroczystościach rodzinnych.

Składniki:
1 pierś z kurczaka
20 dag. sera żółtego
1 puszka fasoli konserwowej
1 puszka kukurydzy konserwowej
kawałek pora- zielona część
1 papryka czerwona
przyprawa meksykańska
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu ostrego
sól,pieprz
olej
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę meksykańską i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, odkładamy do ostudzenia. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Paprykę czerwoną odsączamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w pół plastry, ser żółty kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą meksykańską. Wszystko dokładnie mieszamy.

8 komentarzy:

  1. Fajna sałatka. Zapisuję przepis, bo takiej jeszcze nie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie ją robię! Nie mogę się doczekać efektu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobilam ta salatke na Boze narodzenie i jako pierwsza znikla ze stolu! :) Robilam ja juz kilka razy i bardzo polecam. Pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za przetestowanie, cieszę się że sałatka smakował, zachęcam do przesłania zdjęcia z przygotowanych potraw, zamieszczę je w rubryce-czytelnicy gotują:)

    OdpowiedzUsuń