expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 19 listopada 2015

Kotlety z kalafiora

Bardzo smaczne kotlety z kalafiora z koperkiem, bardzo często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką.

Składniki:
1 mały kalafior
2 jajka
4-5 łyżek bułki tartej
Sól, pieprz
Pół pęczka kopru
Dodatkowo:
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Przekładamy do miski, tłuczkiem do ziemniaków lekko rozgniatamy. Dodajemy posiekany koper, jajka, bułkę tartą , doprawiamy doi smaku sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju złoty kolor z obydwu stron.


Grzyby i warzywa jesienne. 2015Jesień pełna warzyw

2 komentarze: