expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 30 listopada 2015

Tortilla z łososiem

Tortillę z łososiem i kremowym serkiem chrzanowym możemy podać na kolację lub jako przekąskę na uroczystości rodzinnej, święta, sylwestra lub nowy rok. Są bardzo smaczne i szybko znikają ze stołu.

Składniki:
4 placki tortilli
200 gram wędzonego łososia w plastrach
300 gram kremowego twarożku
sałata
2-3 łyżki chrzanu tartego
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
 Twarożek przekładamy do miski, dodajemy chrzan tarty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Każdy placek tortilli smarujemy twarożkiem, na środku układamy umyte i osuszone listki sałaty, na sałacie układamy plastry łososia, zwijamy w roladki. Przed podaniem roladki kroimy na mniejsze kawałki, układamy na liściach sałaty, dowolnie dekorujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz