expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 23 listopada 2015

Tradycyjne kotlety mielone

Tradycyjne mielone chyba lubi każdy z nas, najlepiej smakują podane z ziemniakami i surówką.

Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki lub łopatki
1 cebula
1 kajzerka 
1 łyżeczka musztardy
mleko 
sól,pieprz
1 jajko
bułka tarta do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz