expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 18 listopada 2015

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami.



Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
1 cebula
3-4 łyżki bułki tartej
2 łyżki śmietany 18%
Pół pęczka natki pietruszki
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Bułka tarta
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy podsmażoną cebulę, surowe jajka, bułkę tartą, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

7 komentarzy:

  1. Pamietam je z dziecinstwa, dawno nie jadlam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokladnie tez pamietam z dziecinstwa jak mama robila :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dokladnie tez pamietam z dziecinstwa jak mama robila :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bardzo często przyrządzam dania z dzieciństwa:)

      Usuń