Składniki:
główka sałaty lodowej0,5 kilograma pomidorków cherry
2 ogórki zielone
1 papryka czerwona
1 czerwona cebula
garść czarnych oliwek
Sos:
1/3 szklanki oleju
1 łyżka musztardy bez glutenu
1 łyżka miodu
sól,pieprz
sok z cytryny
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki, umyte pomidorki kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w pół plasterki, oczyszczone papryki i cebulę kroimy w paski. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, składniki sosu łączymy ze sobą. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.
Dziękuję za Twój wkład w akcję psiankowatą. Tuż po jej zakończeniu, pojawi się podsumowanie u mnie na blogu.
OdpowiedzUsuń