expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 26 sierpnia 2015

Karkówka w piwnej marynacie

Karkówka w takiej piwnej marynacie jest bardzo smaczna. Dodatek piwa sprawia że mięso szybko się piecze na grillu i jest mięciutkie.


 Składniki:

1,5 kilograma karkówki

Marynata:

1 szklanka piwa

0,5 szklanki ketchupu pikantnego

0,5 szklanki oleju

1 opakowanie przyprawy do karkówki

1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej
Sposób przygotowania:

Karkówkę, myjemy i kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Składniki marynaty przekładamy do miski, łączymy ze sobą, wkładamy plastry karkówki, dokładnie obtaczamy w marynacie. Wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia smażymy na grillu lub patelni grillowej.



2 komentarze: