expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 sierpnia 2015

Ogórki w miodzie

  • Ogórki w miodzie mają wspaniały lekko słodki smak. Uwielbiam te ogórki, muszę robić je w większej ilości gdyż pierwsze znikają ze spiżarni. Doskonałe na kanapki.

  • Składniki:
  • 2,5-3 kilogramy ogórków

    Zalewa:

    1 litr wody

    1 szklanka octu

    1,5 szklanki cukru

    2 łyżki miodu prawdziwego

    2 łyżki soli

    1 łyżeczka gorczycy

    5 ziaren ziela angielskiego
  • Sposób przygotowania:
  • Ogórki myjemy nie obierając, kroimy w plastry, układamy w słoikach.Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewamy poukładane ogórki w słoikach.Pasteryzujemy 3-4 minuty od momentu zagotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz