expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 26 sierpnia 2015

Szaszłyki z cukinią

  • Szaszłyki z cukinią są bardzo smaczne i delikatne w smaku, polędwiczka wieprzowa jest idealna do szaszłyków, szybko się piecze na grillu.

  • Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa

    1 mała cukinia żółta

    1 mała cukinia zielona

    2 cebule

    Marynata:

    1 łyżka przyprawy do szaszłyków

    1 łyżka miodu gryczanego

    1 łyżka musztardy

    1/4 szklanki oleju

    Dodatkowo:

    Długie wykałaczki
  • Sposób przygotowania:
  • Polędwiczkę kroimy w plastry, składniki marynaty łączymy ze sobą, wkładamy mięso, dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin lub całą noc do lodówki.Cukinie myjemy, kroimy nie obierając w plastry, cebulę obieramy, kroimy w plastry.Na każdą wykałaczkę nakładamy na przemian plastry mięsa, cukinii i cebuli, wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby smaki się przegryzły.Układamy na grillu i pieczemy do miękkości mięsa.
  • Szaszłyki możemy usmażyć na patelni grillowej lub upiec w piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz