expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 sierpnia 2015

Papryka marynowana z miodem

  • Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej miodowej zalewie.
  • Składniki:
  • 2,5 kilograma kolorowej papryki

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    0,5 szklanki octu

    1 szklanka cukru

    5 łyżek miodu prawdziwego

    2 łyżeczki soli

    Kilka ziaren ziela angielskiego

    Kilka listków laurowych

    1 łyżka gorczycy
  • Sposób przygotowania:
  • Paprykę myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy na mniejsze kawałki, układamy w słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy poukładaną paprykę w słoikach .Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
















Warzywa psiankowate 2015

1 komentarz:

  1. Z miodem jeszcze nie robiłam. Również zapraszam do dodania do akcji psiankowatej ;)

    OdpowiedzUsuń