expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 9 grudnia 2015

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Taka zupa pieczarkowa jest bardzo smaczna ,dodatek serka topionego sprawia że jest kremowa i delikatna w smaku.

Składniki:
2 udka z kurczaka
0,5 kilograma pieczarek
2 marchewki
1 pietruszka
5 ziemniaków
1 cebula
200 gram serka topionego kremowego
2-3 łyżki mąki pszennej
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu 
sól,pieprz
vegeta
przyprawa maggi w płynie
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy udka z kurczaka, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy razem z pieczarkami na maśle. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą i dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, gotujemy do miękkości warzyw. Zagęszczamy mąką rozrobiona z wodą, odlewamy trochę zupy do miski i dodajemy serki, mieszamy do rozpuszczenia się serków, wlewamy do zupy.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i przyprawą maggi. Dodajemy posiekaną natką pietruszki.

2 komentarze: