expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 4 grudnia 2015

Kotlety mielone z dorsza

Kotlety są smaczne i soczyste, polecam na piątkowy obiad, często przyrządzam je na wigilijny stół dla dzieci, bardzo chętnie jedzą takie kotleciki. Do kotletów użyłam przyprawy Caffe de Paris od Rafex, dzięki tej przyprawie są bardzo aromatyczne.

Składniki:
0,5 kilograma filetów z dorsza
2 -3 łyżki bułki tartej
1 łyżka majonezu
1 jajko
sól, pieprz
1 łyżka przyprawy Caffe de Paris
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Rybę mielimy, jak zamrożona to wcześniej rozmrażamy ją, przekładamy do miski. Dodajemy jako, bułkę tartą, majonez oraz przyprawę Caffe de Paris, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Z masy formujemy okrągłe kotlety , obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.


2 komentarze: