Składniki:
0,5 kilograma filetów śledziowych
2 cebule
5 ogórków konserwowych
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki ketchupu bez glutenu
1 łyżka octu jabłkowego
pieprz
cukier
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w pióra, smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu aż będzie szklista. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Do miski wlewamy olej, dodajemy ketchup, ocet i ostudzoną cebulę , doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Wszystko razem delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują na drugi-trzeci dzień.
Te śledzie muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam śledzie pod każdą postacią.
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji wigilijnej :)
Pyszny śledzik :)
OdpowiedzUsuń