expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 30 listopada 2015

Kasza jaglana na słodko

Kasza przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna, często przyrządzam sobie takie  pożywne śniadanie które dodaje mi dużo energii. Do przygotowania dania użyłam ekologicznej kaszy od Eco Blik

Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Eco Blik
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
1-2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Kaszę wsypujemy do rondelka, prażymy ją przez kilka minut. Zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła kaszę. Gotujemy na małym ogniu do odparowania wody. Zalewamy mlekiem, dodajemy sparzone gorącą wodą rodzynki i suszoną żurawinę. Wszystko razem zagotowujemy, dodajemy miód.
Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie

5 komentarzy:

  1. pysznie i zdrowo ! też lubię takie kombinacje;polecam ''kaszę jaglaną na śniadanie z musli'' pozdrawiam;
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/kasza-jaglana-na-sniadanie.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, z musli też jest bardzo smaczna:)

      Usuń
  2. Super produkty :) też mi zaproponowali współpracę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Produkty mają świetne, gratuluję współpracy:)

      Usuń
  3. od siebie polecam kaszę gryczaną z twarogiem i cukrem waniliowym!

    OdpowiedzUsuń