Kasza przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna, często przyrządzam sobie takie pożywne śniadanie które dodaje mi dużo energii. Do przygotowania dania użyłam ekologicznej kaszy od Eco Blik.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Eco Blik
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
1-2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Kaszę wsypujemy do rondelka, prażymy ją przez kilka minut. Zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła kaszę. Gotujemy na małym ogniu do odparowania wody. Zalewamy mlekiem, dodajemy sparzone gorącą wodą rodzynki i suszoną żurawinę. Wszystko razem zagotowujemy, dodajemy miód.
pysznie i zdrowo ! też lubię takie kombinacje;polecam ''kaszę jaglaną na śniadanie z musli'' pozdrawiam;
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/kasza-jaglana-na-sniadanie.html
Dziękuję, z musli też jest bardzo smaczna:)
UsuńSuper produkty :) też mi zaproponowali współpracę :)
OdpowiedzUsuńProdukty mają świetne, gratuluję współpracy:)
Usuńod siebie polecam kaszę gryczaną z twarogiem i cukrem waniliowym!
OdpowiedzUsuń