expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 14 listopada 2016

Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem

W moim domu bardzo często przyrządza się różne domowe wędliny na kanapki, ostatnio przygotowałam tą pyszną pieczeń z mięsa mielonego. Dodałam do niej suszony szczypiorek oraz przyprawy które dostałam w zestawie od firmy Tradismak, wyszła bardzo aromatyczna.


Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki
3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak 
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pektosoli
2 łyżki przyprawy Jager mix Tradismak
1 łyżeczka żelatyny Tradismak
50 ml. zimnej wody
Dodatkowo:
Foremka aluminiowa
Sposób przygotowania:
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy suszony szczypiorek oraz wszystkie przyprawy, wlewamy zimną wodę. Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz