- Bardzo smaczny i lekki deser na bazie jogurtu , truskawek i galaretki . Dość szybko się go przyrządza , wygląda rewelacyjnie i jeszcze lepiej smakują .
-
- Składniki:
- 1 galaretka truskawkowa
1 galaretka agrestowa
250 ml. jogurtu naturalnego
250 gram truskawek - Sposób przygotowania:
-
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
-
Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
-
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
-
Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.
- Przepis podany jest na dwa desery.
Oj Bogusiu ale kusisz , deserek super :) to ja wpadam zaraz na te pyszności :)
OdpowiedzUsuńAsiu zapraszam :)
OdpowiedzUsuń