expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 28 czerwca 2015

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

  • Surówka jest bardzo smaczna i szybka, możemy ja przygotować gdy nie mamy dużo czasu na zrobienie surówki.
  • Składniki:
  • pół główki młodej kapusty

    pęczek koperku

    4 łyżki oleju

    sok z cytryny

    sól , pieprz

    cukier
  • Sposób przygotowania:
  • Kapustę myjemy, szatkujemy szatkownikiem lub kroimy dość drobno nożem. Solimy niewielką ilością soli i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Koperek płuczemy i siekamy dość drobno, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny .Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem, ewentualnie solą .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz