expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 23 czerwca 2015

Kotleciki z młodej kapusty

  • Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne , możemy przyrządzić je na piątkowy obiad . Przygotowałam je z kapusty która została nam z gotowania gołąbków .
  • Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty

    2-3 dymki

    pół pęczka koperku

    2 jajka

    3 łyżki bułki tartej

    3 łyżki mąki pszennej

    sól,pieprz

    Vegeta

    olej do smażenia

    bułka tarta
  • Sposób przygotowania:
  • Kapustę kroimy na mniejsze kawałki , przekładamy do garnka , zalewamy wodą ,lekko solimy . Gotujemy do miękkości,odcedzamy i studzimy . Mielimy na najgrubszym sitku . Dymki kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju . Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty razem z przesmażoną cebulką , jajkami , bułką tartą i mąką pszenną . Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i Vegetą . Formujemy małe owalne kotleciki , obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.



4 komentarze:

  1. Dobry pomysł, mi ostatnio też po gołąbkach została kapusta, następnym razem będę wiedziała co z nią zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam, super pomysł na wykorzystanie kapusty:)

    OdpowiedzUsuń