expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 30 października 2016

Zapiekanki z pieczarkami i serem

Takie zapiekanki możemy przygotować w bardzo szybki sposób na kolację lub śniadanie, Przyznam się szczerze że dawno ich nie jadłam, chociaż przypomniałam sobie smak dzieciństwa.


Składniki:
4 bułki paluchy
150 gram pieczarek
100 gram sera żółtego
Masło
Zioła do pizzy
Sól, pieprz
Ketchup nr VII Fanex
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy podsmażone pieczarki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy zapiekanki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy zapiekanki, wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem.



2 komentarze: