expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 9 października 2016

Pałki z kurczaka w marynacie barbecue

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką.


Składniki:
1 kilogram pałek z kurczaka
Marynata:
3/4 szklanki sosu barbecue Fanex
0,5 łyżeczki ostrej papryki
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Szczypta cynamonu
Szczypta goździków mielonych
0,5 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz