expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 3 października 2016

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszna i sycąca pasta z jajek i brokułów, idealna do smarowania pieczywa, często przyrządzam ją na piątkowe śniadania.


Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
6-7 różyczek brokułów 
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól himalajska Swojski wyrób
Przyprawa do kanapek Swojski wyrób
Pieprz
Sposób przygotowania:
Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy, pozostawiamy do ostudzenia. Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy.

2 komentarze:

  1. Takiej pasty jajecznej jeszcze nie jadłam, będę musiała spróbować :)

    OdpowiedzUsuń