Składniki:
2 kilogramy małych cebulek
Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
2 łyżeczki soli
1 łyżka kurkumy
2 łyżki gorczycy
Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
2 łyżeczki soli
1 łyżka kurkumy
2 łyżki gorczycy
Sposób przygotowania:
Małe cebulki obieramy, dokładnie myjemy, osuszamy na sicie. Do większego garnka wlewamy wodę i ocet, dodajemy cukier, sól, kurkumę oraz gorczycę, zagotowujemy. Na gotującą zalewę wrzucamy cebulki i gotujemy przez 2 minuty od momentu zagotowania. Sitkiem wyławiamy cebulki i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz