Składniki:
2 oczyszczone pstrągi tęczowe
2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu Swojski wyrób
Sól
100 gram masła
2 ząbki czosnku
Pól pęczka natki pietruszki
2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu Swojski wyrób
Sól
100 gram masła
2 ząbki czosnku
Pól pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Pieprz czerwony lekko rozgniatamy w moździerzu, nacieramy umyte i osuszone pstrągi, lekko oprószamy solą, wstawiamy na godzinę do lodówki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do masła, lekko solimy i dokładnie mieszamy. Pstrągi wyjmujemy z lodówki, do środka przekładamy masło z czosnkiem, wkładamy po kilka gałązek natki. Pstrągi układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy resztą pieprzu czerwonego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz