Składniki:
2 młode cukinie
0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka
2 duże pomidory
1 marchewka
1 pietruszka
Kawałek pora
Olej do smażenia
2 kulki mozzarelli
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka
2 duże pomidory
1 marchewka
1 pietruszka
Kawałek pora
Olej do smażenia
2 kulki mozzarelli
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso z indyka, lekko podsmażamy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół krążki. Warzywa dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Cukinię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy na kilka minut. Ręcznikiem papierowym osuszamy z nadmiaru wody, wypełniamy przygotowanym farszem. Ser kroimy w plasterki, układamy na wierzchu cukinii. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz