expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 19 czerwca 2015

Młode ziemniaki z piekarnika

  • Ziemniaki przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne i aromatyczne . Mój ulubiony dodatek do obiadu .
  • Składniki:
  • 1 kilogram młodych ziemniaków

    pół pęczka kopru

    1 łyżka przyprawy do ziemniaków

    4 łyżki oleju
  • Sposób przygotowania:
  • Młode ziemniaki dość cienko obieramy lub skrobiemy nożem . Dokładnie myjemy , przekładamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy przez około 8-10 minut . Odcedzamy i studzimy . W miseczce mieszamy olej z przyprawą do ziemniaków , dodajemy posiekany koper i nacieramy ziemniaki . Przekładamy do naczynia żaroodpornego , wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 -30 minut bez przykrycia.


2 komentarze:

  1. Bogusiu ale mi chęci narobiłaś :) aż mi ślinka cieknie :) muszę takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Asiu polecam , ziemniaczki są bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń