Składniki:
150 gram kaszy quinoa Zdrowymarket24
200 gram pieczarek
1 brokuł
2 małe cukinie
200 gram fasoli szparagowej
1 papryka czerwona
Mała puszka kukurydzy
Puszka mini marchewek
1 cebula
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Zioła prowansalskie
200 gram pieczarek
1 brokuł
2 małe cukinie
200 gram fasoli szparagowej
1 papryka czerwona
Mała puszka kukurydzy
Puszka mini marchewek
1 cebula
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty. Fasolkę szparagową , kroimy na mniejsze kawałki , gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego, dodajemy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą miękkie. Kukurydzę i marchewki odsączamy z zalewy, dodajemy razem z ugotowaną kaszą, brokułami i fasolką do podsmażonych warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, całość smażmy jeszcze przez 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz