Składniki:
1 litr mleka
200 gram wiórek kokosowych Targroch
200 gram masła
0,5 szklanki cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4-5 op. herbatników
Dodatkowo:
Polewa kakaowa
Wiórki kokosowe do posypania wierchu
Forma 23x23 cm.
200 gram wiórek kokosowych Targroch
200 gram masła
0,5 szklanki cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4-5 op. herbatników
Dodatkowo:
Polewa kakaowa
Wiórki kokosowe do posypania wierchu
Forma 23x23 cm.
Sposób przygotowania:
Dno formy wykładamy herbatnikami. Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy w nim obydwie mąki, pozostałe zagotowujemy w rondlu z cukrem, masłem i wiórkami kokosowymi. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane mąki z mlekiem i gotujemy budyń, gorący wylewamy na ułożone herbatniki. Na wierzch układamy warstwę herbatników, lekko dociskamy, pozostawiamy do ostudzenia. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy do lodówki.
Lubię wszystko co zawiera kokos -:)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja, też uwielbiam :)
Usuń