Składniki:
1 opakowanie mix sałat z rukolą
200 gram sera korycińskiego z czarnuszką
300 gram małych pomidorków
2 większe buraki kiszone
1 cebula czerwona
Pół pęczka szczypiorku
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka octu jabłkowego
Sól, pieprz
Cukier
200 gram sera korycińskiego z czarnuszką
300 gram małych pomidorków
2 większe buraki kiszone
1 cebula czerwona
Pół pęczka szczypiorku
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka octu jabłkowego
Sól, pieprz
Cukier
Sposób przygotowania:
Ser koryciński kroimy w kostkę, pomidorki myjemy i kroimy na pół, cebulę obieramy kroimy w krążki, buraki kroimy w kostkę. Na półmisku lub talerzu układamy sałatę, na to układamy pozostałe składniki sałatki. Olej lniany łączmy z octem jabłkowym, doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy i polewamy nim sałatkę. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim wierzch sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz