Jajka
faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do
farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik, jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale
się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam.
Składniki:
6 jajek
150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik
sól, pieprz
1 łyżki oleju lnianego
pół pęczka szczypiorku
6 jajek
150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik
sól, pieprz
1 łyżki oleju lnianego
pół pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
Jajka przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min. Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu. Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz