expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 13 kwietnia 2017

Kuleczki z kurczaka panierowane w paluszkach

Kuleczki z kurczaka stanowią doskonałą przekąskę na imprezach. Są smaczne i wygodne dla gości, najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym.


Składniki:
1 pierś z kurczaka
50 gram paluszków solonych Fanex
1 jajko
Przyprawa do kurczaka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Kilka paluszków w sezamie Fanex
Sposób przygotowania:
Paluszki solone mielimy w młynku. Pierś z kurczaka mielimy, doprawimy do smaku przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe kuleczki, panierujemy w rozkłóconym jajku i zmielonych paluszkach. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kurczaka, obsmażamy na złoty kolor z obydwu stron na złoty kolor. Paluszki z sezamem łamiemy na mniejsze kawałki, powinny mieć tą samą długość, wbijamy w każdy kawałek kurczaka, najlepiej zaraz po usmażeniu. 
Pozostawiamy do ostygnięcia, podajemy z dowolnym sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz