Składniki:
1 pierś z kurczaka
50 gram paluszków solonych Fanex
1 jajko
Przyprawa do kurczaka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Kilka paluszków w sezamie Fanex
50 gram paluszków solonych Fanex
1 jajko
Przyprawa do kurczaka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Kilka paluszków w sezamie Fanex
Sposób przygotowania:
Paluszki solone mielimy w młynku. Pierś z kurczaka mielimy, doprawimy do smaku przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe kuleczki, panierujemy w rozkłóconym jajku i zmielonych paluszkach. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kurczaka, obsmażamy na złoty kolor z obydwu stron na złoty kolor. Paluszki z sezamem łamiemy na mniejsze kawałki, powinny mieć tą samą długość, wbijamy w każdy kawałek kurczaka, najlepiej zaraz po usmażeniu.
Pozostawiamy do ostygnięcia, podajemy z dowolnym sosem.
Pozostawiamy do ostygnięcia, podajemy z dowolnym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz