Składniki:
250 gram makaronu razowego
1 różyczka brokuła
1 papryka czerwona
Pół puszki kukurydzy konserwowej
250 gram zielonej fasolki szparagowej
2-3 marchewki
1 cebula
Sól himalajska
1 różyczka brokuła
1 papryka czerwona
Pół puszki kukurydzy konserwowej
250 gram zielonej fasolki szparagowej
2-3 marchewki
1 cebula
Sól himalajska
Sposób przygotowania:
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, marchewkę obieramy i kroimy w paski, warzywa układamy w parowarze i gotujemy do miękkości lub gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego, dodajemy pozostałe ugotowane warzywa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, jeszcze chwile razem smażymy.
Do dania użyłam produktów ze sklepu Zdrowy Market24
Pysznie I zdrowo ❤
OdpowiedzUsuńtak jak lubię,robię podobnie ale zazwyczaj z ryżem
OdpowiedzUsuńDziękuję, warzywa lubię pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuń