Składniki:
100 gram fasoli szparagowej żółtej
100 gram fasoli szparagowej żółtej
1 duża papryka czerwona
1 cebula
100 gram suchej fasoli orzełek Cenos
sól, pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu jabłkowego
Sposób przygotowania:
Fasolę suchą wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc żeby napęczniałą. Następnego dnia wodę odlewamy, zalewamy nową i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania fasolę solimy, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Fasolkę szparagową, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę i paprykę kroimy w paski, wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej, ocet i doprawiamy do smaku sola, pieprzem. Przygotowaną sałatkę wstawiamy na godzinę do lodówki żeby składniki się przegryzły, sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień.
100 gram fasoli szparagowej żółtej
100 gram fasoli szparagowej żółtej
1 duża papryka czerwona
1 cebula
100 gram suchej fasoli orzełek Cenos
sól, pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu jabłkowego
Sposób przygotowania:
Fasolę suchą wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc żeby napęczniałą. Następnego dnia wodę odlewamy, zalewamy nową i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania fasolę solimy, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Fasolkę szparagową, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę i paprykę kroimy w paski, wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej, ocet i doprawiamy do smaku sola, pieprzem. Przygotowaną sałatkę wstawiamy na godzinę do lodówki żeby składniki się przegryzły, sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień.
Pysznie:)
OdpowiedzUsuń