Składniki:
2 filety z kurczaka
700 gram frytek
200 gram startego sera żółtego
Pół główki kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 cebula czerwona
1 ogórek
Ketchup
Sos czosnkowy z ziołami włoskimi Fanex
Przyprawa gyros
Olej do smażenia
4 foremki
700 gram frytek
200 gram startego sera żółtego
Pół główki kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 cebula czerwona
1 ogórek
Ketchup
Sos czosnkowy z ziołami włoskimi Fanex
Przyprawa gyros
Olej do smażenia
4 foremki
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą do grosa, wstawiamy na godziną do lodówki. Kapustę pekińską drobno siekamy, pomidora i ogórka kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy frytki i pieczemy do momentu aż będą rumiane. Układamy na dnie foremek, na to układamy podsmażonego kurczaka, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż się ser roztopi. Wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem, układamy warstwę kapusty pekińskiej, układamy kawałki pomidorów i ogórka. Polewamy sosem czosnkowym, układamy krążki cebuli, podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuń