Składniki:
4 sznycle z indyka
8 sztuk karelosse
8 suszonych pomidorów w oleju
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Wykałaczki
8 sztuk karelosse
8 suszonych pomidorów w oleju
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do indyka. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki karelosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów. Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Pyszne roladki :) Uwielbiam kalerosse i suszone pomidory :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, też bardzo lubię obydwa składniki :)
OdpowiedzUsuń