Składniki:
4 placki tortilli
1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym Rolnik
200 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
50 gram rukoli
3 łyżki kukurydzy konserwowej
4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Sos meksykański
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym Rolnik
200 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
50 gram rukoli
3 łyżki kukurydzy konserwowej
4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Sos meksykański
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim. Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz