expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 7 kwietnia 2017

Meksykańskie tortille

Czasem z braku czasu lubię tak na szybko przygotować tortille, są smaczne i pożywne. Tym razem tortille przygotowałam z pastą warzywną o smaku paprykowym, do farszu dodałam smażonego indyka oraz warzywa. Takie tortille możemy przygotować na szybką kolację lub zabrać do pracy.


Składniki:
4 placki tortilli
1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym Rolnik
200 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
50 gram rukoli
3 łyżki kukurydzy konserwowej
4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Sos meksykański
Przyprawa do indyka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim. Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz