expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 15 maja 2017

Wiosenne kanapki

Często na śniadanie lubię sobie przyrządzać takie kanapki, są smaczne i sycące. Jedną kanapką naprawdę można się najeść, najbardziej do kanapek smakuje mi sos chrzanowy, polecam.

Składniki:
2 bułki pełnoziarniste
2 jajka ugotowane na twardo
Kilka listków sałaty
4 rzodkiewki
2 plastry pomidora
Masło
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy w plastry, rzodkiewki myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Bułki kroimy na pół, dolną część smarujemy masłem, układamy sałatę, plastry pomidora, na to układamy jajka. Polewamy sosem chrzanowym, układamy plastry rzodkiewek, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz