Składniki:
4 kotlety schabowe bez kości
100 gram sera korycińskiego z czarnuszką
Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk
2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
Słodka i ostra papryka
Sól,pieprz
Bułka tarta do panierowania
1 jajko
Olej do smażenia
100 gram sera korycińskiego z czarnuszką
Pomidory suszone w zalewie z ziołami ok.12 sztuk
2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
Słodka i ostra papryka
Sól,pieprz
Bułka tarta do panierowania
1 jajko
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Plastry schabu rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, smarujemy musztardą. Na każdym kawałku schabu układamy po pasku sera korycińskiego oraz po 3 pomidory suszone. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy roladki w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Do dania użyłam sera Korycińskiego-Swojski Agnieszka i Marcina Bielec
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPysznie wyglądają. Chętnie zrobię takie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam są bardzo smaczne :)
UsuńBardzo apetycznie wyglądają :) Uwielbiam suszone pomidory i ser koryciński, więc danie idealne i z chęcią wypróbuję.
OdpowiedzUsuń