Składniki:
0,5 kilograma jabłek
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
400 gram domowego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka ksylitoli
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
400 gram domowego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka ksylitoli
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondla, wsypujemy łyżkę ksylitolu i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Płatki owsiane wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby przykryła tylko płatki, pozostawiamy do ostudzenia. W szklankach układamy warstwę płatków owsianych, warstwę jogurtu i jabłek, posypujemy cynamonem. Ponownie układamy porcję płatków owsianych, jogurtu, jabłek i posypujemy cynamonem.
Do deseru użyłam jogurtu naturalnego który przygotowałam z zakwasek, produkt znajdziecie na tej stronie- http://www.jogurt-domowy.pl/ .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz