expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 17 maja 2017

Banany w cieście

Banany w cieście są bardzo smaczne, najlepiej smakują polane sosem toffi. Idealna przekąska na szybki deser lub podwieczorek.


Składniki:
Ciasto:
150 gram mąki pszennej
200 ml mleka
50 gram cukru pudru
1 jajko
Dodatkowo:
6 bananów
Olej do smażenia
Sos toffi Fanex
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy jajko, wlewamy mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół. Do rondelka wlewamy olej, mocno rozgrzewamy, banany obtaczamy w cieście naleśnikowym, smażmy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron. Usmażone banany układamy na talerzu, polewamy sosem toffi, podajemy gorące.


1 komentarz: