Składniki:
Ciasto:
150 gram mąki pszennej
200 ml mleka
50 gram cukru pudru
1 jajko
Dodatkowo:
6 bananów
Olej do smażenia
Sos toffi Fanex
150 gram mąki pszennej
200 ml mleka
50 gram cukru pudru
1 jajko
Dodatkowo:
6 bananów
Olej do smażenia
Sos toffi Fanex
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy jajko, wlewamy mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół. Do rondelka wlewamy olej, mocno rozgrzewamy, banany obtaczamy w cieście naleśnikowym, smażmy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron. Usmażone banany układamy na talerzu, polewamy sosem toffi, podajemy gorące.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń