expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 28 maja 2017

Jajko sadzone ze szparagami i boczkiem

Jajko sadzone ze szparagami to świetne danie na śniadanie, jest bardzo sycące. Korzystajmy ze szparagów póki mamy jeszcze na nie sezon.


Składniki:
250 gram zielonych szparagów
2 jajka
50 gram boczku wędzonego
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Szparagi myjemy, usuwamy zdrewniałe części, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na suchej patelni, powinien być lekko zrumieniony. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wbijamy jajka i smażymy do momentu aż białko będzie ścięte. Na talerzu układamy ugotowane szparagi i jajka, posypujemy przesmażanym boczkiem.


1 komentarz:

  1. Wygląda pysznie :-) Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń