expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 16 maja 2017

Kotlety schabowe po hawajsku

Smaczne i aromatyczne kotlety zapiekane z ananasem ,serem żółtym, podane z konfiturą żurawinową.Ja do tych kotletów bardzo lubię surówkę z dodatkiem żurawiny i obowiązkowo opiekane ziemniaki.


Składniki:
4 plastry schabu
4 plastry ananasa
4 plasterki sera żółtego
Sól, pieprz
1 jajko 
Bułka tarta
Olej do smażenia
Konfitura żurawinowa Fanex
Sposób przygotowania:
Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone kotlety układamy na blasze,na każdy kotlet nakładamy po plasterku ananasa i sera żółtego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści. W zagłębienie każdego kotleta nakładamy konfiturę żurawinową, podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz